A roletták elég széleskörűen felhasználhatóak, mert a klasszikus lakberendezéstől egészen a minimalista stílusig megállják a helyüket. Ezeket is általában lakásokba üzletekbe vagy irodákba szoktuk szerelni. A roletta függőleges és ferde síkú felületekre is használható, gondolunk itt mondjuk egy tetőtéri ablak árnyékolására. Anyaga lehet fényzáró, ami teljes sötétséget biztosít, illetve fényáteresztő, ami engedi a fény részleges beszűrődését. Alu pigmentált bevonatú textíliával is lehet kérni ami hatékonyan segíti a hő visszaverését. Igazából a különböző szerkezetek, mechanizmusok és textíliák lehetőséget adnak, hogy mindenki megtalálja az otthonához legjobban illő megoldást.

Energiatakarékossági szempontból is van jelentősége, mivel hozzájárulhat fűtési és hűtési elektromos számláink csökkentéséhez, itt ugyan úgy számít mondjuk egy forró nyári napon ha a rolettánkat lehúzzuk akkor egy kellemesebb hőmérsékletű helységben érezhetjük magunkat, télen pedig amikor a napsugarak elérik az ablakunkat visszahúzzuk a tokba a rolettát így elősegítve, a helyiség felmelegedését. Működése egyszerű, a textília egy alumínium tengelyre tekeredik fel, melynek alsó részében egy alumínium profil helyezkedik el. Működtetése lehet kézi azaz rugós, vagy gyöngyláncos, illetve kérhetjük motoros működtetéssel is. 

Ugyan úgy be is tudjuk programozni a motorokat, mint mondjuk redőnyöknél, hogy mint az előbb említettem beprogramozzunk a motort úgy, hogy mondjuk nyáron amikor a napsugarak a ház vagy lakás azon részét érik ahol a roletta van a motor a beprogramozott időben leengedi a rolettát így egy kellemesebb hőmérsékletű helyiséget fogunk kapni, télen pedig fordítva amikor a napsugarak elérik azt a részt ahol a beprogramozott roletta van a motor felhúzza a rolettát így segítve elő a ház felmelegedését. Ezekben az esetekben, a motorhoz különböző vezérlő elektronikák rendelhetők. Nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol nem alkalmazható hagyományos függöny. Egyébként szerelhetők még oldalfalra és mennyezetre is.

Kapcsolódó videóanyag, videósegédlet

Zováth Bence Sándor EV.
1047 Budapest, Kisfaludy utca 34.

Hívj minket!

Küldj üzenetet!

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Zováth Bence Sándor EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft + Áfa/nap költséget von maga után!