A pliszés szúnyoghálók az utóbbi években eléggé felkapottak lettek, amiket főleg nagyobb méretű ajtókra szoktak szerelni, az elegáns megjelenése miatt is sokan kedvelik. A pliszés szúnyogháló kezelése nagyon könnyű és egyszerű főleg a sima zsinóros kivitelűnél. Nyitott állapotban a háló anyaga harmonikaszerűen gyűlik össze, ami mondjuk elég sok helyet el tud foglalni, és kicsit le tudja szűkíteni az ajtónak a nyílását, nyílván ez csak nagyobb méretű ablakfelületeknél, ilyenkor még lehet alkalmazni olyan kivitelűt ahol mind a két irányba gyűjt a pliszé, de ez is helyzetfüggő. 

És itt is igaz, hogy viszonylag széles vezetősínre van szüksége a hálónak, és ezt könnyedén megkerülik a poloskák vagy más mászó bogarak. Ez a fajta szúnyogháló is inkább a repülő rovarok ellen tud védelmet nyújtani, mint a többi is. Van belőle a láncos kivitel aminek kicsit hangosabb a működése, ott egy ragasztó csíkot kell leragasztani a burkolatra ami vezetni fogja a pliszét, elég tartós ez a ragasztó, ha jól elő van készítve a felület akkor megfelelő lesz a tapadása is. 

A másik a sima zsinóros kivitelű, aminek viszont elég halk működése van, itt egy alumínium vezetősínben mozog a háló, ezt nem árt azért tisztítani néha, mert a szennyeződések egy idő után felgyűlnek és a vezetőzsinórok ezt nem igazán kedvelik, és nehezebben is fogjuk tudni működtetni a pliszét.

Kapcsolódó videóanyag, videósegédlet

Zováth Bence Sándor EV.
1047 Budapest, Kisfaludy utca 34.

Hívj minket!

Küldj üzenetet!

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Zováth Bence Sándor EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft + Áfa/nap költséget von maga után!