Műanyag redőnyök lehetnek külső tokosak, vakolható tokosak, illetve belső tokosak és még meglévő redőny tokba is be lehet őket építeni. Működtetése csak kézi lehet, kézi működtetés lehet gurtnis, vagy zsinóros, természetesen ha tehetjük a gurtnis megoldást válasszuk, viszont vannak esetek amikor sajnos gurtnis megoldással nem lehet felszerelni a redőnyünket, ebben az esetben csak a zsinóros megoldást tudjuk választani. A műanyag redőnyünket kérhetjük kombi redőnyként, ami azt jelenti, hogy szúnyoghálóval kombinált, ez belekerülhet külső tokos vakolható tokos illetve belső tokos redőnyökbe is. Ilyenkor a szúnyogháló belül megy a redőny pedig kívül. Ilyenkor azzal nem árt tisztában lenni, hogy nagyobb tok szükséges egy kombi redőnynek, mivel a szúnyoghálót is bele kell rakni, és nem szabad, hogy a szúnyogháló mozgását gátolja a redőnypalást. Műanyag redőnyből van a legtöbb a piacon ez tény, nyílván az olcsóságuk miatt is. Ezekről azt kell tudni, hogy nem a leg tartósabb redőnyök közé tartoznak, igaz azért ezekkel is el tudjuk érni, mondjuk egy forró nyári napon, hogy ha leengedjük a redőnyt nem fogja tűzni a nap a nyílászárónkat és persze fogni fog a melegen. 

Szóval nagyszerű árnyékot biztosít ez is, ezzel védve a házban lévő berendezéseket a káros nap sugaraitól, illetve a kíváncsiskodó tekintetektől, mert azért ez is egy szempont, ezek amúgy igazak az alumínium és a faredőnyökre is. Viszont elég gyakoriak a meghibásodásai a lécek szakadásai, valamint itt még a redőny lefutói is műanyagból készülnek, ami sok esetben fel se fekszik rendesen mondjuk egy külső tokos szerelésnél az ablakra, nem egy túl merev anyag sajnos, valamint szintén külső tokos szerelésnél nincsen a redőny toknak hátfala. Vannak olyan műanyag redőnyök amik alumínium tokba alumínium lefutóval kerülnek felszerelésre amiknek a hátfala zárt, tulajdonképpen csak a lécek műanyagok, de azok már vetekszenek majdnem az alumínium redőnyök áraival, valamint a műanyag lécek nincsenek arriterezve, ami ugye azt jelenti, hogy a lécek el tudnak csúszkálni jobbra balra, ami a redőny elakadását idézi elő. Igazából egy sima takarításnál is elő szokott fordulni amikor takarítjuk a léceket, hogyha nagyon benyúlunk már a tokba akkor nyílván nem szándékosan, de el tudjuk csúsztatni a léceket amik el fognak akadni, ha engedjük le a redőnyt. 

Amit még tudni kell, hogy páran szokták mondani, hogy műanyag redőnyt szeretnének motorizálni. Láttunk már pár ilyen redőnyt sajnos, mi nem vállalunk ilyet el is mondom miért, mivel ugye az előbb említettem, hogy a műanyag lécek jobbra balra csúszkálnak és el is tudnak akadni, na most itt vagy a redőnypalást fog győzni, vagy a motor, nyílván attól függ milyen motor van a redőnybe… még az alumíniumot is össze tudja gyűrni, nem hogy a műanyagot, szóval ha már az ember motoros redőnyöket szeretne akkor ne spóroljon azon, hogy műanyag palástot szeretne motorizálni, mert abból csak a baj lesz. Vannak olyan műanyag redőnylécek amiket megcsinálnak úgy, hogy arriterezve vannak, hogy ne csúszkáljanak el a lécek, viszont ezek is ugyan úgy idővel el fognak törni, sokat láttunk ilyen léceket is szétszakadva, nyílván függ attól is mennyire van kitéve a redőny a napsugaraknak. És még amit el lehet mondani a műanyag redőnyről, hogy hőszigetelés szempontjából egyébként a leg kevésbé szigetel a műanyag redőny. Nyílván sokat tudunk ezzel is fogni azért a hidegen és melegen, de nem annyit mondjuk, mint egy alumínium vagy egy faredőnnyel.

Kapcsolódó videóanyag, videósegédlet

Zováth Bence Sándor EV.
1047 Budapest, Kisfaludy utca 34.

Hívj minket!

Küldj üzenetet!

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Zováth Bence Sándor EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft + Áfa/nap költséget von maga után!