Az oldalhúzós illetve duplatokos szúnyogháló készítése akkor indokolt ha ajtókra, erkélyajtókra szeretnénk szúnyoghálót szereltetni, mert ennél a típusnál a háló nyitásához vagy zárásához nem kell lehajolni, ezért a kezelése is kényelmesebb mintha fentről lefelé húzható rolós kivitel lenne az erkélyajtóra szerelve, bár van ilyen is, és csináltunk is külön kérésre, amikor kevés volt nagyon a hely és az oldalhúzós szúnyoghálónak a tokja még jobban elvett volna a nyílásból, így egy sima rolós szúnyogháló került fel az erkélyajtóra. 

Ebben az esetben nem használták olyan gyakran az erkélyt így ez a megoldás szóba jöhetett, mert ugye az oldalhúzós szúnyogháló tokja, amibe a háló feltekeredik, nem felül hanem oldalt helyezkedik el. Az oldalhúzós szúnyoghálót általában egy méter szélességű erkélyajtókra szoktuk felszerelni, míg az ennél szélesebb kétszárnyú erkélyajtókra és tolóajtókra a duplatokos szúnyoghálót szereljük fel. A duplatokos szúnyoghálóknál az ajtótok mindkét oldalán függőlegesen egy-egy kis méretű tok helyezkedik el, amiből a hálók kihúzhatók vagy visszaereszthetők, attól függően, hogy éppen használni akarjuk e a szúnyoghálót vagy sem.

Arra is lehetőség van, hogy csak az egyik oldalon lévő hálót állandóan behúzva tartsuk, ez általában a kétszárnyú ajtó közepéig szokott tartani és csak a másik oldali hálót használjuk illetve mozgattatjuk jobb balra. Ettől függetlenül, ha szükség lenne az erkélyajtó teljes szélességének a szabad átjárhatóságára, akkor a behúzva lévő hálórészt az úgynevezett pillangózár elforgatásával tudjuk nyitni és az oldalt lévő tokszerkezetbe visszaengedni így mind a két hálórész a tokban lesz. Egyébként az oldalhúzós és duplatokos szúnyoghálók behúzott zárt állapotba tartását mágnesek biztosítják, ezért egyszerű a használatuk és jó záródást biztosítanak.

Kapcsolódó videóanyag, videósegédlet

Zováth Bence Sándor EV.
1047 Budapest, Kisfaludy utca 34.

Hívj minket!

Küldj üzenetet!

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Zováth Bence Sándor EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft + Áfa/nap költséget von maga után!