Felméréssel kapcsolatos kérdések

Mennyi idő alatt tudunk helyszíni felmérést végezni?

Általában 1 héten belül ki tudunk menni a helyszíni felmérést elvégezni.

A helyszíni felmérés díjmentes?

Vannak esetek, amikor például csak 1-2db redőnyről vagy 1-2db szúnyoghálóról van szó, és a helyszín ahol a felmérés van nem messze van tőlünk, abban az esetben ingyenes a felmérés, de más esetekben például nagyobb tételeknél és távolabbi kerületek illetve településeknél már csak díj ellenében tudunk kimenni felmérni. Sajnálatos módon az utóbbi időkben egyre több olyan érdeklődő keresett meg bennünket, aki helyszíni felmérésünket ingyenes szaktanácsadási lehetőségnek tekintette. Mivel nem szeretnénk leendő megrendelőinkre terhelni a komolytalan szándékú érdeklődőkre fordított idő és üzemanyag díját, kénytelenek vagyunk felmérési díjat felszámolni. Természetesen tervezési, vagy kivitelezési munkák megrendelése esetén ezt a díjat beleszámítjuk a végszámla összegébe. Megértéseket köszönjük.

A felmérést követően mikor kapok árajánlatot?

Általában a helyszíni felmérésünket követően 2 munkanapon belül, de lehetnek esetek amikor nagyobb tételről van szó, valamint egyedi kérésekről akkor ez az időtartam felmehet 5 napra is.

Hogyan zajlik a helyszíni felmérés?

Az időpontot telefonon, vagy emailen keresztül egyeztetjük, hogy mindenkinek megfelelő legyen. A  helyszíni felmérés során minden ablakot több ponton megmérünk a pontosság miatt. Attól függően, hogy külső árnyékolót tehát redőny, napellenző, zsaluzia, szúnyogháló, stb. szeretne vagy belső árnyékolót, szalagfüggöny, reluxa, sávroló, roletta stb. szeretne telepíttetni kívül vagy belül mérünk. Majd egyeztetjük a színeket és a kezelés elhelyezéseit pontosítjuk.

Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

A megrendeléstől számítva mennyi idő múlva várható a kivitelezés?

Általában kisebb tételeknél 1-2 hét múlva, viszont nagyobb tételeknél 2-4hét, valamint egyedi termékeknél ez több időt is igénybe vehet például faredőnyök rendelése esetén minimum 2 hónap a vállalási határidő.

Ha szeretném megrendelni a termékeket, mennyi előleget kell fizessek?

A megrendelés leadása az árajánlatban szereplő összeg 50% előleg kifizetése után lehetséges. Természetesen 1-2db-os tételnél, valamint kisebb megrendelésű összegeknél az előlegtől el tudunk tekinteni.

Hol találhatok bővebb információkat és tudnivalókat a termékekről?

A weboldalunkon található „Termékeink” menüpontban, valamint youtube csatornánkon sok hasznos infót megtalálhattok, azt pedig itt találjátok https://www.youtube.com/channel/UCt139vnjSVDzyG5UfEWVoyA

Mennyi garancia van a termékekre?

Az általunk szerelt műanyag redőnyökre 1 év, alumínium redőnyökre 2-3év, faredőnyökre 3 év. Motoros rendszerekre a motorra 5 év az elektronikára 2év (távirányító). Szúnyoghálóknál 1 év. Napellenzőknél 2 év.

Mennyi idő alatt tudunk kimenni garanciális javításra?

1 hét alatt igyekszünk kimenni, hogy korrigáljuk minél hamarabb a problémát, viszont van amikor, az adott hibás alkatrészre várnunk kell így néha több időt is igénybe vehet, szerencsére nagyon ritka a garanciális jellegű probléma.

Javításokkal kapcsolatos kérdések

Mennyi idő alatt tudunk kimenni javításokra?

Általában 1-2 héten belül ki tudunk menni, viszont van amikor nagyon zsúfoltak vagyunk ez általában a tavasz beköszöntekor szokott lenni egészen őszig, akkor ez az idő kicsit feljebb mehet, de általában 2 héten belül ki tudunk menni redőny, szúnyogháló, napellenző és a többi árnyékolót javítani.

Mennyibe kerül a redőny javítás?

Weboldalunkon az „Árlista” menüpont alatt részletes információkat találhattok a redőny javítási árainkról.

Mennyibe kerül a szúnyogháló javítás?

Itt szintén a weboldalunkon található „Árlista” menüpontra ha rámentek részletes információk vannak a szúnyogháló javítási árakról.

Redőnyökkel kapcsolatos kérdések

A gurtnis vagy a zsinóros kezelésű redőny a jobb?

Természetesen a gurtnis megoldást javasoljuk a zsinóros helyett, a gurtnival kényelmesebb a redőny mozgatása, mint a vékony zsinórral, viszont vannak esetek amikor a kevés hely miatt sajnos csak a zsinóros megoldással tudjuk szerelni a redőnyöket.

Amikor a redőny beszerelésre kerül sok kosz és hulladék lesz a lakásban?

A redőny beszerelés nem olyan nagy munkafolyamat, némi kis forgács keletkezhet, ami az ablak átfúrásánál történik kézi működtetésű redőnyöknél, motoros redőnyöknél ez még kevesebb, tehát minimálisan mondható a hulladék és a kosz ami keletkezni fog.

Mikor nem lehet redőnyt felszerelni meglévő ablakra?

Ez sok mindentől függ, de általában amikor nagyon rá van vakolva az ablak tokjára, és a gurtni átvezetésére már nincs lehetőség, illetve, ha a redőny lefutóit nem lehet már az ablakra rögzíteni, mert nincs szabad felület az ablakon, ezekben az esetekben nem lehetséges a redőnyök felszerelése. Ilyenkor még szóba jöhet, hogy a homlokzatra szereljük fel a redőnyt, de ebben az esetben a motoros redőny az ajánlott, viszont figyelembe kell venni, hogy a homlokzatra szerelt redőny nem minden esetben túl esztétikus látvány, valamit a szerelése is költségesebb. Ha ezeket el szeretnénk kerülni egyszerűbb, ha belső árnyékolót választunk.

Az alumínium redőnyök tartósabbak, mint a műanyag redőnyök?

Természetesen igen, az alumínium redőnyök tartósabbak, mint a műanyag redőnyök.

Melyik redőny szigetel a jobban, műanyag, alumínium vagy faredőny?

A műanyag redőny szigetel a leg kevésbé, az alumínium már sokkal jobban szigetel a benne lévő töltő habnak is köszönhetően, a faredőny szigetel viszont a legjobban össze se lehet hasonlítani a műanyag vagy alu redőnyökkel, mert messzemenőleg jobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

A sötétebb színű redőny jobb választás, mint a sima fehér?

A sötétebb színnél azt kell tudni, hogy mondjuk műanyag redőnynél a sötétebb színt elég hamar, pár éven belül ki tudja szívni a napsugárzás, ami esztétikailag elég előnytelen lesz, illetve ez még alumínium redőnyöknél is elő szokott fordulni, de sokkal több idő után, mint a műanyagok esetében. Ellentétben a fehér színű redőnyökkel, amiken ez nem fog meglátszani hosszú idő után, és nem is szívja magába annyira a nap melegét, mint a sötétebb színek, mint pl. egy autónál is a világosabb színű autókban nem érezzük annyira a meleget, mint például egy sötétebb fekete színű autóban, ez igaz a redőnyöknél is.

Az ablakomon rács van, lehet rá szerelni redőnyt?

Ez mindig az adott helyzettől függ, de általában ilyenkor a rácsot le kell szerelni, hogy a redőnyt fel tudjuk szerelni, itt viszont költségesebb tud lenni a redőny felszerelése.

Lehet motorizálni a műanyag redőnyt?

Ezt nagyon sokan szokták kérdezni, és a válasz NEM! Motorizálni minimum alumínium redőnyt lehet, vagy faredőnyt. A műanyag lécek nincsenek arriterezve így azok jobbra balra el tudnak csúszkálni, amik a redőny elakadását okozhatják, ebben az esetben, ha motoros lenne a műanyag redőnyünk és elakadna a motor szét tudja szakítani a redőnypalástot, tehát ezen nem érdemes spórolnunk.

Lehet motorizálni a műanyag redőnyt?

Ezt nagyon sokan szokták kérdezni, és a válasz NEM! Motorizálni minimum alumínium redőnyt lehet, vagy faredőnyt. A műanyag lécek nincsenek arriterezve így azok jobbra balra el tudnak csúszkálni, amik a redőny elakadását okozhatják, ebben az esetben, ha motoros lenne a műanyag redőnyünk és elakadna a motor szét tudja szakítani a redőnypalástot, tehát ezen nem érdemes spórolnunk.

Szúnyoghálókkal kapcsolatos kérdések

A szúnyogháló rendelhető redőnnyel együtt?

Igen rendelhető, sokkal esztétikusabb, mivel a redőnytokban található a szúnyogháló.

Ha már a redőny fel van szerelve, lehet rá utólag is szerelni szúnyoghálót?

Természetesen lehet rá utólag is szerelni szúnyoghálót, ezeket a szúnyoghálókat a redőny lefutóira szoktuk általában felrögzíteni.

Szúnyogháló szerelhető tetőtéri ablakokra?

Igen szerelhető az esetek többségében. Ilyenkor a rolós szúnyoghálót szoktuk szerelni, amit a falra szoktunk felszerelni, hogy a tetőtéri ablaknak a nyitását ne akadályozza a szúnyogháló.

Poloskák ellen mennyire védenek ezek a szúnyoghálók?

Sajnos poloskák és mászó bogarak ellen nem garantált a 100%-os védelem. Vannak a peremes fix szúnyoghálók amiket belülről elforgatható fülekkel lehet rögzíteni ezek a szúnyoghálók teljesen lezárják a réseket az ablakon, így 100%-os védelmet nyújtanak, de amikor meglévő redőnyünk van, nem minden esetben lehet őket felszerelni, ha nagyon belógnak az ablaknyílásba a redőny lefutó sinei.

Háziállatom van, lehet erősített hálóval kérnem a szúnyoghálót?

Van lehetőség úgynevezett macskaháló illetve kutyahálóval kérni a szúnyoghálót, ezek sokkal erősebb anyagból készülnek, mint a normál szúnyoghálók. Valamint kérhetünk az ajtós szúnyoghálókhoz úgynevezett rugdosó profilt is ami alumíniumból készül, ez a szúnyogháló aljába kerül, és egészen magasra is fel lehet építeni ezeket a profilokat, attól függően, hogy a háziállatunk mondjuk egy kutya esetében, meddig szokott felugrani az ajtóra, így a rugdosó profil megvédi a szúnyoghálót.

A fix szúnyogháló bárhova felszerelhető?

Csak olyan helyeken, ahol a rögzítés kívülről megoldható, ha ez nem lehetséges, akkor peremes fix szúnyoghálót lehet feltenni, ha ez sem lehetséges, akkor a rolós szúnyoghálóval tudjuk ezt megoldani.

Az elhúzható vagy a nyitható szúnyogháló jobb?

Az oldalhúzós szúnyogháló előnye, hogy helytakarékos, és télen vissza tudjuk engedni a tokba, ha nincs rá szükség, míg az ajtós azaz nyitható szúnyogháló állandóan ki van téve az időjárásnak, valamint kevésbé helytakarékos, mivel az ajtó nyitásához sok hely kell neki, pici erkélyekre nem ajánlott a szerelése.

Milyen anyagból készül a szúnyogháló?

A keret alumíniumból készül, a háló pedig üvegszál erősítésű ami biztosítja a hosszan tartó használatot.

Napellenzőkkel kapcsolatos kérdések

Hogyan lehet a napellenzőket működtetni?

A napellenzők működtethetőek kézi erővel tekerőkarral, elektromotorral, vagy akár mindkettővel. Az elektromotoros berendezésekhez időjárásfüggő vezérlés is rendelhető.

Hogyan vannak rögzítve a napellenzők?

Az napellenzőket szarufára, vízszintes, függőleges falfelületre, vagy szabadon álló állványra lehet rögzíteni. A szerelésnél fontos az épületszerkezetnek megfelelő rögzítőanyag megválasztása , az állványos ernyők esetén a megfelelő alapozás.

Mennyire bírják az időjárási körülményeket a napellenzők?

Szél teherbírásuk a mérettől és az elhelyezés módjától függ. Az erős szél a textilfelületbe könnyen belekaphat, és a szél sebességével, valamint a felülettel arányos mértékben terhelheti a szerkezetet, illetve a rögzítési pontokat. A napellenzők kisebb méreteknél, 40-50 km/h-ás szélnek, nagyobb méreteknél 35-40 km/h-ás szélnek képesek ellenállni. Javasoljuk, hogy szélnek kitett helyekre a napellenzőket motoros szélvédelemmel rendelje. A ponyvának feszesen kell állnia, és kifelé minimum 13 fokos lejtést kell adni neki, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Télen fontos, hogy ne engedjük a havat felgyűlni a napellenzőn, hiszen annak súlya észrevétlenül túlterhelheti a szerkezetet.

Szalagfüggönnyel kapcsolatos kérdések

Hogyan tisztítható a szalagfüggöny?

Egyszerűen tisztántartható szárazon portörléssel, vagy nedvesen tisztitó kendő segítségével. A szalagfüggöny portaszító impregnált felülettel rendelkezik.

Ha a szalagfüggöny a padlóig megy, hogyan tudok felmosni?

A felmérésnél úgy szoktuk mérni a szalagfüggönyt, hogy nem ér le teljesen a padlóig. Annyi helyett hagyunk általában neki, hogy a porszívózást illetve felmosást a helységben ne akadályozza.

Szalagfüggönyt szeretnék térelválasztásra, megoldható?

Természetesen megoldható, sokan szokták térelválasztónak is használni a szalagfüggönyt.

Milyen szalagfüggöny lamellák léteznek?

Változatos színű és textúrájú, fényáteresztő és fényzáró lamellákkal lehet rendelni. A lamellák többsége UV-stabil és impregnált, speciális portaszító anyaggal kezelt, így kevésbé koszolódik.

Hová lehet szerelni a szalagfüggönyöket?

A szalagfüggöny szerelhető ablaknyílásba, mennyezetre vagy oldalfalra.

Reluxákkal kapcsolatos kérdések

Mennyire tartósak a reluxák?

A reluxák viszonylag tartós termékek, viszont, ha meghibásodik, elszakad a húzózsinór illetve a létrák, akkor egyszerűbb a reluxa cseréje és ár érték arányban is jobban járunk, mint javítani.

Hová lehet szerelni a reluxákat?

A reluxákat mennyezetre, oldalfalra, ablak keretre illetve az ablak falcba lehet szerelni.

Rolettával kapcsolatos kérdések

Mennyire tartósak a roletták textiljei?

A textília taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy a kéznyomok szinte meg sem látszódnak rajta, továbbá gombásodás ellen is biztosított.

Hová szerelhetők a roletták?

A roletták szerelhetőek mennyezetre, oldalfalra, ablaknyílásba, ablak keretre, ablak falcba, tetőtéri ablakokra.

Zováth Bence Sándor EV.
1047 Budapest, Kisfaludy utca 34.

Hívj minket!

Küldj üzenetet!

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Zováth Bence Sándor EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft + Áfa/nap költséget von maga után!